×
×
ARA
Bakan
Sağlık Bakanımız
Bakan Yardımcıları
Bakanlık
Tarihçe
Bakanlık Birimleri
Kurumsal Politikalarımız
Teşkilat Şeması
Stratejik Yönetim
Görev ve Yetkiler
İç Kontrol
Kurumsal Kimlik ve Logo
Sağlık Mevzuatı
Kanunlar
Yönetmelikler
Genelgeler
Yönergeler
Tüzükler
Tebliğler
Hizmetlerimiz
Kurumsal Uygulamalar
Çağrı Merkezleri
İstatistikler ve Yayınlar
Basın Odası
Haberler
Ziyaretler
Basın Duyuruları
Basında Biz
Video Galeri
İletişim
Site Haritası
İletişim
English
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Bakan
Bakan Yardımcıları
Doç. Dr. Şuayıp BİRİNCİ
Hüseyin Kürşat KIRBIYIK
Dr. Öğr. Üyesi Halim ÖZÇEVİK
Dr. Yasin ERKOÇ
Bakanlık
Tarihçe
Bakanlık Birimleri
Kurumsal Politikalarımız
Teşkilat Şeması
Stratejik Yönetim
Görev ve Yetkiler
İç Kontrol
Kurumsal Kimlik ve Logo
Sağlık Mevzuatı
Kanunlar
Yönetmelikler
Genelgeler
Yönergeler
Tüzükler
Tebliğler
Hizmetlerimiz
Kurumsal Uygulamalar
Çağrı Merkezleri
İstatistikler ve Yayınlar
Basın Odası
Haberler
Ziyaretler
Basın Duyuruları
Basında Biz
Video Galeri
Arşiv
Haberler
2015
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Sağlıklı ...
Geri
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Sağlıklı Tabak’ Önerisi
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir adım attı. Başkan Prof. Dr. Seçil ÖZKAN, ev hanımlarına yönelik ‘Sağlıklı Tabak’ önerisinde bulundu.
“
Kek-börek” yerine “sebze-meyve”
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, özellikle hanımların düzenledikleri günlerde kek, tatlı ve hamur işi tarzı yiyecekler yerine bol sebze ve meyvenin bulunduğu yiyecekleri tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Gazlı içecekler yerine de ayran önerildi.
Özkan, “sağlıklı tabak”ı tanıttı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, obezite ile mücadele çalışmaları kapsamında, ev hanımlarına yönelik hazırladıkları ‘Sağlıklı tabak’ önerisinin tanıtımını yaptı. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubunda yer alan besinlerin her gün, yeterli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirten Özkan, “4 besin grubu olan Süt Grubu, Et-Yumurta- Kurubaklagil Grubu, Sebze ve Meyve Grubu ve Ekmek ve Tahıl Grubu’ndan yeterli ve dengeli tüketilmeli. Özellikle sebze ve meyve ağırlıklı bir tüketime özen gösterilmeli. Özellikle hanımlarımızın düzenlediği günlerde hamurişi, tatlı ve kek yerine özellikle sebze ve meyve ağırlıklı bol sebzeli ve fazla olmamak kaydıyla kısır tüketebilirler. Çayı çok tavsiye etmiyoruz ama çok seviyor ve tüketmek istiyorlarsa açık ve limonlu çay öneriyoruz. Kesinlikle tuz ve şekeri hayatımızda istemiyoruz. Bu nedenle çayın şekersiz tüketilmesini öneriyoruz.” dedi.
Ev Hanımlarına Eğitim Verilecek
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, ev hanımlarına yönelik hazırlanan ‘Sağlıklı tabak’ önerisi ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapacak. Ev hanımlarına eğitimler düzenlenecek. Ayrıca uygulama kapsamında sağlık personeli ve vatandaşlarla ortak çalışmalar yapılacak.
Vücut kitle indeksine dikkat edilmeli
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan tanıtım toplantısında, “Tatlıyı hiç önermiyoruz ama vatandaşlar akşam 7’den önce çok fazla olmamak kaydıyla tatlı tüketebilir.” dedi. ÖZKAN, “Özellikle vatandaşlarımız vücut kitle endekslerini sürekli kontrol etmeli. Vücut kitle indeksi 25'in üstündeyse bu kişiye bilimsel anlamda 'kilolu' diyoruz.bu değer sürekli takip edilerek duruma göre gerekli önlemler alınmalı.” dedi.
Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır?
https://apps.facebook.com/vucutkitle/
uygulamamızı kullanarak vücut kitle indeksinizi hesaplayabilirsiniz.
Çerez Politikası
Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi
Erişebilirlik
© 2024
T.C. Sağlık Bakanlığı
Tüm hakları saklıdır.
×